Similia -palkintoon kuuluvat Samuel Hahnemann -veistos ja kunniakirja. Kyseisen palkinnon ovat vastaanottaneet mm. näyttelijä Satu Silvo ja silloinen eurokansanedustaja Heidi Hautala. Satu Silvo sai palkinnon ansiokkaasta vaihtoehtohoitojen esittelystä ohjelmassa Satua ja Totta . Hän kävi vastaanottamassa Similia -palkintonsa SHry:n kevätkokouksen alussa Helsingissä vuonna 2000. Satu sai apua homeopatian ja koululääketieteen yhteistyöllä lastensa korvatulehduskierteeseen. Satu Silvo totesi Homeopatia -lehdessä numero 2/2000, että on ollut ihanaa saada homeopatiasta työkalut itsensä ja toisten hoitamiseen.

Heidi Hautalalle samaisen palkinnon ja kunniakirjan ojensi Irmeli Lehtioksa vuonna 2001 ennakkoluulottomasta työstä homeopatian aseman parantamiseksi Suomessa ja koko Euroopassa. Hautalan mukaan oli tärkeää tutkia uusien hoitotapojen integroitumista EU:n terveydenhuoltoon ja maatalouspolitiikkaan. Hän ajoi myös homeopaattisen lääkeaineiden saatavuutta parantavaa lakialoitetta.

Kunniapuheenjohtajuus

Suomen Homeopaatit ry:n kunniapuheenjohtajan arvon ovat saaneet  Irmeli Lehtioksa sekä Irmeli Ivalo-Sjölie. He ovat toimineet ansiokkaasti yhdistyksemme puheenjohtajina.

Irmeli Lehtioksa syntyi 22.1.1956 Tervossa piirityönjohtaja, metsäteknikko Paavo Lehtioksan ja vaimonsa Esteri Lehtioksan yhdeksän henkisen perheen kuopukseksi. Hänen tiensä vei ravivalmennuksen merkeissä Jyväskylän ja Vantaan kautta Lahden seudulle Kila-tallille, eikä hän osannut aavistaa millaiseksi elämä hevosten kanssa tulisi muodostumaan. Huippuravuri Charme Asserdalin hoitajana hän vietti elämänsä tapahtumarikkaimpia vuosia kierrellen ympäri Eurooppaa ja USA:ta kilpailumatkoilla.

Myöhemmin hän teki vaikean päätöksen raviurheilutyönsä lopettamisesta. Hän alkoi opiskella ja valmistui  Kaironista homeopaatiksi tammikuussa 1993. Homeopaattina toimittuaan hänestä tuli myös yhdistyksemme puheenjohtaja  kahdelle nelivuotiselle kaudelle  (1999-2003 ja 2008-2011).

Viimeisen puheenjohtajuusvuoden jälkeen  hänet nimitettiin yhdistyksemme  kunniapuheenjohtajaksi. Suomen Homeopaatit ry:n jäsenyyden lisäksi  hän on myös  Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKLry:n,  Taideterapeutit ry:n ja Suomen Logoterapiayhdistys ry:n jäsen.

Irmeli Ivalo-Sjölie syntyi kolmilapsisen kulttuuriperheen esikoiseksi. Insinööriksi opiskellessaan hän tapasi brasialaisen miehen, jonka kanssa avioiduttuaan muutti Brasiliaan. Kahdenkymmenen Brasiliassa vietetyn vuoden jälkeen Irmeli Ivalo-Sjölie muutti Norjaan, jossa tapasi toisen aviomiehensä. Elämä muuttui kuitenkin yllättäen aviomiehen sairastuttua keuhkosyöpään, johon hän menehtyi puolessa vuodessa.

Palattuaan työelämään Irmeli Ivalo-Sjölie pääsi perustamaan syöpäkokeiden tutkimusosaston  aikaisemmin hänen miestään hoitaneeseen sairaalaan. Tutkimuksen laajentuessa hän tutustui myös vastavalmistuneisiin homeopaatteihin. Heidän innoittamanaan Irmeli aloitti neljä vuotta kestävät homeopatiaopinnot. Se olikin hyvää vastapainoa syöpätutkimuksen tekemiselle.

Norjassa ollessaan  hän käänsi aineistonsa norjasta suomeksi ja aloitti muiden kanssa 4 vuotta kestävän homeopaattikoulutuksen   Suomessa. Koulutustyön myötä hän muutti lopulta tyttärensä kanssa Suomeen. Hänen omia sanojaan lainaten:” Oman hyvinvoinnin salaisuus on etsiä aina uusia mielenkiintoisia projekteja, tarkoitusta elämään, jotta pysyy terveenä”.